Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fiskbiffar med dill, rostad sparrisbroccoli och bulgur med mandel

Recept på fiskbiffar med dill, rostad sparrisbroccoli och bulgur med mandel. Sparrisbroccoli kallas även för bellaverde.

Fiskbiffar med dill, rostad sparrisbroccoli och bulgur med mandelFiskbiffar med dill, rostad sparrisbroccoli och bulgur med mandelFiskbiffar med dill, rostad sparrisbroccoli och bulgur med mandel
Blanda sparrisbroccolin med bulgurn och den flagade mandeln. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gvit fiskfilé- t ex kolja
  • 500 gsparrisbroccoli
  • 2,5 dlgrynblandning- eller bulgur
  • 2ägg
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 knippadill
  • 1 påsemandel- flagad rosta (50 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg sparrisbroccolin på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skär fisken i mindre bitar. Mixa den i matberedaremed 1 tsk salt och 1 krm peppar. Dela äggen. Häll äggvitorna i matberedaren och klicka i 1/2 dl crème fraiche. Mixa till en slät färs.

  4. Blanda äggulorna med 2 msk vatten och vinäger i en kastrull. Sjud under omrörning till ett skum. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt crème fraiche och dill, spara lite till garnering. Mixa slätt med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt.

  5. Klicka ut fiskfärsen i en stekpanna med 1 msk olja och stek dem ca 3 min på varje sida.

  6. Blanda sparrisbroccolin med bulgurn och den flagade mandeln. Servera den till fiskbiffarna och den gröna såsen. Garnera med den sparade dillen.

Vad tyckte du om receptet?