Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 36g
Kolhydrater: 42g
Recept på fiskbiffar med dill, rostad sparrisbroccoli och bulgur med mandel. Sparrisbroccoli kallas även för bellaverde.
Sätt ugnen på 250°. Lägg sparrisbroccolin på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen.
Skär fisken i mindre bitar. Mixa den i matberedaremed 1 tsk salt och 1 krm peppar. Dela äggen. Häll äggvitorna i matberedaren och klicka i 1/2 dl crème fraiche. Mixa till en slät färs.
Blanda äggulorna med 2 msk vatten och vinäger i en kastrull. Sjud under omrörning till ett skum. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt crème fraiche och dill, spara lite till garnering. Mixa slätt med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt.
Klicka ut fiskfärsen i en stekpanna med 1 msk olja och stek dem ca 3 min på varje sida.
Blanda sparrisbroccolin med bulgurn och den flagade mandeln. Servera den till fiskbiffarna och den gröna såsen. Garnera med den sparade dillen.