Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Av kokt röding, räkor, gröna ärter, dill och fiskgelé. Lite pyssligt att göra, men en härlig fiskrätt som serveras med skarpsås.
Skär rödingfiléerna i portionsbitar. Koka upp vatten, salt, vitpeppar, vin, lök, morot, persilje- och dillstjälkar i en låg vid kastrull med lock. Låt fiskbuljongen koka 10 minuter. Lägg i fiskbitarna. Låt de sjuda, cirka 5-10 minuter, beroende på tjocklek. Ta upp fisken och ta bort skinn och eventuella ben. Låt den kallna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Sila fiskbuljongen i en ren kastrull och koka upp den. Vispa äggvitan lätt till skum och rör ner den i buljongen.
Sila den klarnade buljongen genom ett fuktad ren silduk eller handduk. Krama ur gelatinbladen och rör ner i den heta buljongen.
Lägg lite ärter, dillvippor och räkor i 1 ½-liters rund plastad form. Häll över fiskbuljong, så det täcker. Låt stelna i kylen. Lägg därefter i den kokta fisken tillsammans och resten av räkor och ärter. Häll över resten av buljongen. Täck över och låt stelna i kylen, cirka 4 timmar.
Skarpsås: Skala de kokta äggen och mosa äggulorna med rå äggula i en bunke. Vispa samman med senap, vinäger och gräddfil. Vispa grädden och tillsätt i såsen. Smaka av med salt och vitpeppar.
Recept från Mitt kök