Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Smaker från Sydamerika! Tortilla med skaldjur, avokadosallad och en dressing, tiger’s milk, värd att lägga på minnet. Tortillabröden är enkla att baka, behöver inte jäsa och gräddas snabbt i stekpannan.
Skär lax och pilgrimsmusslor i små tärningar. Blanda dem med limesaft, salt och peppar. Ställ röran i kylen medan övriga tillbehör lagas.
Sallad: Halvera och kärna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ut fruktköttet och skär det i små tärningar. Blanda grönsakerna med olja, limesaft och salt. Finstrimla salladen.
Tortilla: Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 20 cm i diameter. Grädda bröden i en stekpanna ett i taget ca 2 min på varje sida. Lägg bröden i en handduk så att de behåller värmen och förblir mjuka.
Tiger’s milk: Mixa olja, limesaft, ingefära, jalapeñosås, socker och salt med mixerstav.
Ostronmajonnäs: Smaksätt majonnäsen med ostronsås.
Låt var och en fördela fisk, avokadosallad och gemsallad i sina tortillabröd. Toppa med tiger's milk och ostronmajonnäs och rulla ihop.