Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisk- och skaldjurstortillas med avokadosallad och tiger’s milk

Smaker från Sydamerika! Tortilla med skaldjur, avokadosallad och en dressing, tiger’s milk, värd att lägga på minnet. Tortillabröden är enkla att baka, ­behöver inte jäsa och gräddas snabbt i stekpannan.

Fisk- och skaldjurstortillas med avokadosallad och tiger’s milk
Fisk- och skaldjurstortillas med avokadosallad och tiger’s milk
Fisk- och skaldjurstortillas med avokadosallad och tiger’s milk
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 6pilgrimsmusslor
  • 3 msklime- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Avokadosallad

  • 4tomater
  • 2salladslökar
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta
  • 2avokador
  • 2 mskrapsolja
  • 1 msklime- pressad
  • 0,5 tsksalt
  • 1gemsallad

Tortillabröd

  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 0,75 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 1,5 dlvatten
  • 2 mskrapsolja

Tiger’s milk

  • 1 dlolivolja
  • 0,5 dllime- pressad
  • 1 mskingefära- färskriven
  • 2 tskjalapeñosås- grön
  • 1 tskströsocker
  • 1 krmsalt

Ostronmajonnäs

  • 1 dlmajonnäs- gärna Hellmanns
  • 1 mskostronsås

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Skär lax och pilgrimsmusslor i små tärningar. Blanda dem med limesaft, salt och peppar. Ställ röran i kylen medan övriga tillbehör lagas.

  2. Sallad: Halvera och kärna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ut fruktköttet och skär det i små tärningar. Blanda grönsakerna med olja, limesaft och salt. Finstrimla salladen.

  3. Tortilla: Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 20 cm i diameter. Grädda bröden i en stekpanna ett i taget ca 2 min på varje sida. Lägg bröden i en handduk så att de behåller värmen och förblir mjuka.

  4. Tiger’s milk: Mixa olja, limesaft, ingefära, jalapeñosås, socker och salt med mixerstav.

  5. Ostronmajonnäs: Smaksätt majonnäsen med ostronsås.

  6. Låt var och en fördela fisk, avokadosallad och gemsallad i sina tortillabröd. Toppa med tiger's milk och ostronmajonnäs och rulla ihop.

Vad tyckte du om receptet?