Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
När fisk- och skaldjurssmeten hällts ner i formen är det viktigt att man dunkar ner formen i bänken några gånger. Detta för att terrinen ska sätta sig och inte få några luftblåsor.
Sätt ugnen på 150°. Tärna fisken grovt. Mixa fisken i en matberedare med salt och äggvitor 20-30 sekunder. Tillsätt grädden och mixa en kort stund till en slät fiskfärs.
Ta upp färsen i en bunke. Hacka skaldjuren grovt. Hacka dillen.
Blanda färsen med skaldjur och dill. Krydda med vitpeppar.
Smörj en terrinform, ca 2 liter. Fyll formen med fiskfärs och ställ formen i en plåt med höga kanter. Fyll plåten med vatten. Stick in en termometer i mitten av terrinen. Tillaga mitt i ugnen ca 1 1/2 timme, till 50° innertemperatur. Ta ut och låt svalna. Låt terrinen stå i kylen över natten.
Dill- och gräslökscrème: Finhacka dill och gräslök. Vispa ihop färskost och crème fraiche. Blanda i dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Häll upp crèmen i en spritspåse.
Örtolja: Mixa örterna med olja med mixerstav. Smaka av med salt.
Vid servering: Skär terrinen i bitar. Lägg den på tallrikar och spritsa på crèmen. Skeda på löjrommen. Ringla lite örtolja vid sidan om. Garnera med mangoldskott och dillkvistar.