Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med risoni är det enkelt att göra en risotto-liknande rätt med fisk och skaldjur i en tomat- och saffranssås.
Koka pastan enligt anvisning på paketet, men uteslut saltet.
Skala och skär morötterna i tunna slantar. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs morötter och lök i smör/olja i en stor kastrull. Rör ner saffran och tomatpuré och fräs hastigt under omrörning, men se upp så inte saffranet bränns.
Slå på vin, fond och tomater. Sjud såsen i 5-10 minuter, tills morötterna börjar mjukna.
Smula i buljongtärningen lite åt gången och smaka av mellan varven. Den ger både sälta och örtsmak åt såsen, som ska vara ganska trögflytande.
Skär fisken i lagom stora munsbitar. Lägg ner dem i tomatsåsen och sjud (koka inte) några minuter tills fisken är klar.
Häll upp den väl avrunna risonin på ett djupt fat och slå fisk- och tomatsåsen över. Garnera med räkor och örter.
Det går även fint att servera risonin med såsen direkt i djupa tallrikar.
Recept från Mitt kök