


Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fisk- och skaldjursgryta passar både stora och små. Basen i fiskgrytan är den goda fonden. Det är den som tar mest tid – själva fiskgrytan går snabbt och lätt.
Citrondipp: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda med smetana. Skala och pressa i vitlöken. Blanda i dill och krydda med salt och peppar. Blanda smetana, citronskal, vitlök, dill och salt.
Skär fiskfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i kylen så länge. Blanda fond, vatten och vin i en gryta. Skala och lägg i potatisarna. Kärna ur och finhacka chilin och lägg den i grytan. Koka upp och låt sjuda under lock tills potatisen nästan är genomkokt.
Ansa och finhacka fänkål och purjolök. Blanda ner det och tomaterna i grytan. Låt sjuda ca 2 min.
Blanda försiktigt ner fiskbitar, musslor och räkor i grytan strax före servering. Ta grytan av värmen, låt den stå under lock ca 5 min. Servera grytan i djupa tallrikar med citrondipp och bröd till.