Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Flera sorters fisk och blåmusslor samsas med krispiga grönsaker i den här smakrika och färgstarka grytan.
Aioli: Finhacka eller mixa tomaterna och vitlöken med hjälp av en stavmixer eller vass kniv. Blanda med majonnäs och smaka av med tabasco och lite peppar.
Grytan: Skala, finhacka och fräs schalottenlöken tillsammans med champinjonerna i matoljan i en stor gryta.
Lägg i de väl rengjorda musslorna, persiljan och hälften av vinet. Lägg på locket och låt musslorna ånga några minuter. Lyft ur alla musslorna när de öppnat sig (släng eventuella musslor som inte öppnat sig) och häll i buljongen.
Skär salladslöken i tunna skivor och lägg i grytan. Dela alla fiskbitarna i ätvänliga bitar. Lägg först i laxen i den sjudande buljongen och lyft upp med hålslev efter 3-4 minuter (tills färdigt). Gör detsamma med torsken och bläckfisken. Lägg i broccoli- och blomkålsbuketterna och resten av vinet, låt sjuda upp.
Vid servering, lägg i musslorna och den förkokade fisken. Smaka av med salt och peppar och värm försiktigt under lock några minuter.
Halvera tomaterna och strö dem över grytan tillsammans med räkor och lite örter efter smak. Servera med aiolin och ris eller grovt bröd.
Recept från Mitt kök