Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisk- och skaldjursgryta - LCHF

Läcker fisk- och skaldjursgryta med lax, torsk och blåmusslor. Servera med en krämig röra gjord på crème fraiche, vitpeppar och rucola.

Fisk- och skaldjursgryta - LCHF
Fisk- och skaldjursgryta - LCHF
Fisk- och skaldjursgryta - LCHF
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Fisk- och skaldjursgryta

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 23 mskolivolja
  • 2tomater
  • 1 burktomater- (400 g) krossade
  • 4 dlfiskbuljong
  • 500 gfisk- blandad, till exempel lax och torsk
  • 200 gblåmusslor- frysta
  • svartpeppar- malen
  • salt

Rucolakräm

  • 40 grucola
  • 2 dlcrème fraiche
  • vitpeppar- malen
  • salt
  • 20 grucola

Gör så här

  1. Fisk- och skaldjursgryta: Hacka löken och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i oljan i en gryta.

  2. Skär tomaterna i bitar och lägg i. Häll i de krossade tomaterna och buljongen.

  3. Skär upp fisken i kuber, cirka 3x3 centimeter. Lägg i fisken och sjud ett par minuter.

  4. Lägg i musslorna och smaka av med peppar och salt.

  5. Toppa med rucola.

  6. Rucolakräm: Mixa rucolan och tillsätt crème fraichen. Smaka av med vitpeppar och salt.

  7. Servering: Servera fiskgrytan med rucolakrämen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök