Recept från Mitt kök
Sugen på mer gratäng? Spana in några av våra bästa recept här!
Läs mer:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig gratäng med havets frukter, frutti di mare. Servera med blomkålsmos smaksatt med riven ost. LCHF-vänligt.
Fisk- och skaldjursgratäng: Sätt ugnen på 200 grader.
Skär upp fisken i fyra bitar och lägg i en ugnsfast form, salta och peppra. Strö över räkorna.
Rör ihop crème fraiche, grädde, basilika och vitlök.
Häll såsen över fisken och räkorna.
Strö över mozzarellan. Om du vill kan du dela en hel vitlök och lägga i formen.
Sätt in formen mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och lägg på musslorna och sätt sedan in formen i ytterligare ett par minuter.
Garnera med färska örter.
Blomkålsmos: Dela blomkålen i fyra bitar. Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av allt vatten.
Mixa blomkålen lätt med en mixerstav och rör i smöret och vänd i crème fraichen och osten.
Smaka av med salt och peppar och ringla över olivolja. Servering
Servera gratängen med blomkålsmos.
Recept från Mitt kök
Läs mer: