Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fisk- och räkspett med papayasalsa är fruktigt och gott. Se till att köpa en väl mogen papaya, den smakar så mycket mer.
Marinad: Kärna ur och skär chilin i bitar. Mixa chili, kokos, olja, limesaft och socker med mixerstav.
Skär tonfisken i kuber, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i marinaden. Låt marinera i kylen ca 5 timmar. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
Salsa: Skala, kärna ur och skär papayan i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda papayan med lök och chili. Tillsätt olja, lime, socker och salt. Låt stå i kylen ca 1 timme.
Tänd grillen och låt den få fin glöd. Trä upp tonfisk och räkor på grillspett. Krydda med salt. Grilla det direkt (över glöden) runt om ca 5 min.
Servera spetten direkt med salsa, ris, sallad, limeklyftor och koriander.