Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisk- och kräftburgare med löjromsdressing

Här är en burgare som påminner om de av amerikanerna så älskade crabcakes.

Fisk- och kräftburgare med löjromsdressing
Fisk- och kräftburgare med löjromsdressing
Fisk- och kräftburgare med löjromsdressing
Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 170 gkräftstjärtar- kokta, skalade
  • 300 gvit fiskfilé
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 krmdillfrö
  • 2 mskdill- finhackad
  • 1ägg- litet
  • 2 msksmör

Löjromsdressing

  • 4 msklöjrom
  • 1,5 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 mskgräslök- hackad

Servering

  • 4vitt bröd- skivor
  • 150 gsparris- lättkokt, späd
  • 4citronklyftor

Gör så här

  1. Spara några kräftstjärtar till garnering. Mixa resterande kräftstjärtar och fisken grovt.

  2. Blanda det med salt, peppar, dillfrö, dill och ägg.

  3. Forma 4 burgare.

  4. Blanda löjrom, lätt creme fraiche och gräslök till dressingen.

  5. Smörstek burgarna över medelvärme 4–5 min på varje sida.

  6. Servera dem på bröd med sparris. Häll över löjromsdressing och toppa med kräftstjärtar. Servera med sallad och citron.

Vad tyckte du om receptet?