Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisk med kryddig kokossås

Fisk och romanesco kokas i en smakrik och kryddig kokossås.

Servera jasminris till och pressa över lite lime.

Fisk med kryddig kokossås
Fisk med kryddig kokossås
Fisk med kryddig kokossås

Ingredienser

  • 600 gsejfilé- eller annan vit fisk
  • 0,5 tsksalt
  • 2vitlök- klyftor, finhackade
  • 400 mlkokosmjölk
  • 1röd spansk peppar
  • 1,5 mskingefära- finhackad, färsk
  • 2 mskcitrongräs- finhackat
  • 2 mskfisksås
  • 1 tsksambal oelek
  • 200 gromanesco- fryst (Signum)

Till servering

  • jasminris
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Salta fisken. Koka ihop kokosmjölk, ingefära, vitlök, citrongräs, fisksås och sambal oelek i en stor kastrull 2-3 min.

  2. Halvera och vik filéerna dubbelt. Om det är till buffé, se till att det blir bitar så att det räcker till alla. Lägg ner fisken och fryst romanesco. Låt koka under lock 7-8 min beroende på fiskens tjocklek. Skiva pepparfrukten och strö den över fisken.

  3. Servera med jasminris och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?