Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisk med grönsaker i ugn

Creme fraiche-såsen serveras kall på bilden men det går lika bra att servera den varm. Värm den då i en kastrull vid servering. Det går bra att använda vanliga hokifiléer om man inte hittar ryggfiléer.

Fisk med grönsaker i ugnFisk med grönsaker i ugnFisk med grönsaker i ugn

Ingredienser

  • 2ryggfiléer- av hoki eller annan vit fast fisk (á 130 g)
  • 2fänkål- (400 g)
  • 200 gbroccolibuketter- färska
  • 100 gpurjolök- 1/2 st
  • 200 gtomater- 2 stora
  • 0,5grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 dlvatten

Dragon-creme fraiche

  • 1 dlcrème fraiche- 15%
  • 1 mskdragon- färsk (eller 1 tsk torkad)
  • 1 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Tillbehör

  • 60 gbaguette
  • 60 gbaguette

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst.

  2. Sätt ugnen på 225°.

  3. Skölj, ansa och dela fänkål, broccoli och purjolök i bitar. Sjud fänkålen i lättsaltat vatten 5-10 minuter, ta upp och låt rinna av. Sjud broccolin ca 5 minuter och purjolöken ca 3 minuter.

  4. Halvera tomaterna. Lägg fisken i en ugnssäker form med delade tomaterna och de kokta grönsakerna runt om. Hetta upp vatten och lös upp buljongtärningen. Häll buljongen över fisk och grönsaker och tillaga i ugn ca 20 minuter.

  5. Blanda ihop ingredienserna till dragon-creme fraiche och servera den till fisken och grönsakerna. Servera baguette till.

Vad tyckte du om receptet?