Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisk med citronmelissås

Jag brukar föredra att använda hönsbuljong till såsen men naturligtvis går det också bra med fiskbuljong. Citronmeliss ger en pigg och

Fräsch smak.

Fisk med citronmelissåsFisk med citronmelissåsFisk med citronmelissås

Ingredienser

  • 2,5 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 400 gsejfilé- eller annan vit fisk
  • 1 krukacitronmeliss
  • 1,5 mskcitronsaft- pressad
  • 2 tskpotatismjöl- + 2 msk kallt vatten

Tillbehör

  • 1 dlris- att koka
  • 200 gsockerärter
  • 1 tskolivolja

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en låg, vid kastrull. Smula i buljongtärningen, koka upp och lägg i fisken. Låt den sjuda på svag värme ca 3 minuter eller tills den är genomkokt. Tag upp torsken med hålslev.

  2. Hacka citronmelissen (tag bort de grövsta stjälkarna). Lägg i den i buljongen och tillsätt citronsaft. Rör ut potatismjölet i vattnet och red såsen med blandningen. Ge såsen ett uppkok och häll den över fisken.

  3. Woka sockerärterna i olivoljan i en stekpanna och servera till torsken tillsammans med kokt ris.

Vad tyckte du om receptet?