Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisk med balsamdränkta grönsaker

Här smaksätts de kokta grönsakerna med en balsamdressing som också är jättegod till kokta rotfrukter.

Fisk med balsamdränkta grönsaker
Fisk med balsamdränkta grönsaker
Fisk med balsamdränkta grönsaker

Ingredienser

  • 300 gfiskfilé- vit, t ex hokifilé
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmsvartpeppar
  • 1 mskrapsolja
  • 5 dlgrönsaker- strimlade, t ex paprika, sockerärter, lök, selleri, kål
  • 1 mskbalsamvinäger

Oströra

  • 2 mskgetost- (chèvre)
  • 1 mskkesella
  • 1 mskrucola- hackad

Tillbehör

  • 300 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Salta och peppra fisken. Stek den i hälften av oljan i en stekpanna 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek.

  2. Koka grönsakerna i saltat vatten ca 2 minuter. Häll av vattnet.

  3. Blanda resten av oljan och balsamvinäger och häll över grönsakerna och blanda runt.

  4. Rör ihop getost, kesella och rucola.

  5. Servera fisken med oströran, grönsaker och potatis.

Vad tyckte du om receptet?