Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisk med bacon- och rödlöksmos

Ett lyxigt mos till vardags med bacon och rödlök. Baconets rökta smak passar utmärkt till fisken.

Fisk med bacon- och rödlöksmos
Fisk med bacon- och rödlöksmos
Fisk med bacon- och rödlöksmos
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 gfiskfilé- t ex sej eller hoki
  • 2 tsksalt
  • 1 kgpotatis
  • 140 gbacon- strimlat
  • 1rödlök- finhackad
  • 1 knippapersilja- finhackad
  • 2,5 dlmellanmjölk
  • 300 gbrysselkål- fryst

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fiskfiléerna på ett ugnssäkert fat. Strö på 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min.

  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.

  3. Stek bacon och lök, utan extra matfett.

  4. Mosa potatisen med en elvisp. Tillsätt mjölken. Vispa till ett luftigt mos. Blanda i bacon, lök och hälften av persiljan. Krydda med 1 tsk salt. Tillaga brysselkålen enligt förpackningens anvisning.

  5. Servera fisken med mos och brysselkål. Strö över persilja.

Vad tyckte du om receptet?