Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisk med ansjovisdressing

Ansjovis ger en härlig sälta till dressingen.

Fisk med ansjovisdressing
Fisk med ansjovisdressing
Fisk med ansjovisdressing

Ingredienser

  • 4portionsfiskblock- t ex skrubbskädda eller 4 bitar koki á 125 g
  • 1 burkanjovisfiléer- (125 g)
  • 0,5 mskolivolja- + 2 msk olivolja
  • 4 mskdill- hackad
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 8potatisar- kokta
  • 8inlagda rödbetor- delikatess

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Låt ansjovisen rinna av men spara spadet. Skär ansjovisen i små bitar.

  2. Lägg fisken på en bakpappersklädd plåt. Pensla med 1/2 msk olja och droppa över det sparade ansjovisspadet. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min eller tills fisken är klar.

  3. Blanda ansjovis, 2 msk olja, dill, vitlök, vinäger och peppar till dressingen.

  4. Lägg fisken på tallrikar. Skeda över dressingen. Servera med nykokt potatis och rödbetor.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 440 kcal per portion: 14 g fett • 32 g protein • 44 g kolhydrater.