Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisk i paket med varm tomatsallad

Goda fiskpaket är den perfekta sommarrätten. Servera med en varm tomatsallad och sedan är det bara att njuta!

Fisk i paket med varm tomatsallad
Fisk i paket med varm tomatsallad
Fisk i paket med varm tomatsallad
Foto: OVE LINDFORS

Ingredienser

  • 600 gvit fiskfilé- t ex torsk, sej eller kolja
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 2 krmnymald svartpeppar- + 1 krm
  • 1citron
  • 150 gkörsbärstomater
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1knipplök- färsk
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja- + 4 msk
  • 12svarta oliver
  • 8timjankvistar

Tillbehör

  • färskpotatis- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda fisken med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär den i skivor och dela dem tvärsöver till halvmånar. Halvera tomaterna. Kärna ur och strimla chilin. Ansa och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.

  2. Blanda tomater, chili, lök, vitlök, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Pensla 4 rejäla ark bakplåtspapper med 1 msk olja. Fördela hälften av tomatsalladen på arken. Lägg på hälften av citronskivorna. Lägg på fisken. Toppa med resten av citronen, tomatsallad, oliver och  timjankvistar. Droppa över 1 msk olja i varje paket.

  4. Vik ihop paketen, se till att kanterna sluter tätt så att inget rinner ut. Lägg paketen på en plåt.

  5. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera fiskpaketen med nykokt färskpotatis. 

Vad tyckte du om receptet?