Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fisk i form

Använd gärna två sorters fisk. Lagom blir ett paket fryst sej eller torsk och en bit av den praktiskt frysta laxen i portionsbitar för fyra personer.

Fisk i form
Fisk i form
Fisk i form

Ingredienser

  • 1 pktsej- fryst eller torsk (400 g)
  • 1lax- fryst portionsbit (ca 140 g)
  • 56salladslökar
  • 1 tsksalt
  • 3 mskvispgrädde- eller mellangrädde
  • 1äggula
  • 2 mskpotatismjöl

Tillbehör

  • potatis- kokt
  • kall sås- av gräddfil smaksatt med smörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär den tinade fisken utan skinn i drygt 1 cm stora tärningar. Blanda dem i en skål med fint strimlade salladslökar, salt, grädde, äggula och potatismjöl.

  2. Häll fiskblandningen i en väl smord ugnssäker långsmal form, ca 1 1/2 liter, och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

  3. Låt fisken svalna något. Stjälp upp den och skär skivor med en vass kniv. Servera med kokt potatis och kall sås.

Vad tyckte du om receptet?