Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fish'n Chips

Recept på Fish’n Chips. Bjud ur tidningspappersstrut, men fodra den med smörgåspapper först. Maltvinäger är gott att stänka på potatisen när man ska äta.

Fish'n Chips
Fish'n Chips
Fish'n Chips

Ingredienser

  • 700 gtorskfilé- färsk, utan skinn och ben
  • 1 tsksalt
  • 1 lrapsolja

Frityrsmet

  • 2 dlvetemjöl
  • 1äggula
  • 2 krmsalt
  • 2 dlöl- ljust
  • 4 dlpanko- (japanskt ströbröd)

Mushy peas

  • 250 gärtor- frysta
  • 3 mskmynta- hackad
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt

Ugns-pommes

  • 800 gpotatis- stor, mjölig
  • 2 mskolivolja
  • 2 tskflingsalt

Gör så här

  1. Potatis: Sätt ugnen på 250°. Skölj och skär potatisen i grova stavar och lägg på en plåt. Ringla över olja.  

  2. Rosta potatisen mitt i ugnen 20–25 min. Krydda med salt.

  3. Mushy peas: Koka ärterna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa med mixerstav till en halvgrov röra. Krydda med salt.

  4. Frityrsmet: Vispa ihop mjöl, äggula och salt. Späd med ölet. Häll pankon på en tallrik.

  5. Skölj och torka fisken med hushållspapper. Skär den i 5–6 cm stora bitar.

  6. Hetta upp oljan till 175°. Doppa fiskbitarna i frityrsmeten och vänd dem i pankon. Fritera några bitar i taget 2–3 min på varje sida. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.

  7. Servera den nyfriterade fisken med potatis och mushy peas. 

Vad tyckte du om receptet?