Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Fish’n Chips. Bjud ur tidningspappersstrut, men fodra den med smörgåspapper först. Maltvinäger är gott att stänka på potatisen när man ska äta.
Potatis: Sätt ugnen på 250°. Skölj och skär potatisen i grova stavar och lägg på en plåt. Ringla över olja.
Rosta potatisen mitt i ugnen 20–25 min. Krydda med salt.
Mushy peas: Koka ärterna i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa med mixerstav till en halvgrov röra. Krydda med salt.
Frityrsmet: Vispa ihop mjöl, äggula och salt. Späd med ölet. Häll pankon på en tallrik.
Skölj och torka fisken med hushållspapper. Skär den i 5–6 cm stora bitar.
Hetta upp oljan till 175°. Doppa fiskbitarna i frityrsmeten och vänd dem i pankon. Fritera några bitar i taget 2–3 min på varje sida. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.
Servera den nyfriterade fisken med potatis och mushy peas.