Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fishcakes med snabbsaltade pickles

Fishcakes med snabbsaltade pickles är saftigt och gott. Gör gärna en dubbel portion för det är härligt att ha fishcakes i kylen till lunch dagen därpå eller i frysen för en enkel middag. Pickles håller ca 2 veckor i kylen.

Fishcakes med snabbsaltade picklesFishcakes med snabbsaltade picklesFishcakes med snabbsaltade pickles
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 800 gfilé av vit fisk- t ex torsk eller gös, MSC-märkt
  • 1gul lök
  • 2ägg
  • 0,5 dlpersilja- grovhackad
  • 4 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 msksalt
  • 50 gsmör

Pickles

  • 9 dlgrönsaker- skurna, t ex blomkål, morötter, rödkål, broccoli, rödlök och vitkål
  • 2 dläppelcidervinäger
  • 2 dlvatten
  • 1,5 dlrårössocker
  • 1 mskmadras-curry
  • 1 tskgurkmeja
  • 1 tsksalt

Tillbehör

  • potatis- kokt, eller bröd
  • sallad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Pickles: Koka upp vinäger, vatten, socker, curry, gurkmeja och salt i en kastrull. Häll den kokande lagen över grönsakerna och täck skålen med ett lock. Låt picklesen stå i kylen fram till servering, ca 30 min.

  2. Skär hälften av fisken i bitar. Mixa den till en jämn färs i en matberedare. Skär resten i små bitar. Skala och riv löken. Blanda mixad och hackad fisk med lök, ägg, persilja och majsstärkelse. Krydda med salt. Låt färsen vila ca 20 min.

  3. Forma fiskfärsen till små runda kakor. Stek dem i smör i en stekpanna 4–5 min på varje sida.

  4. Servera fishcakes och pickles tillsammans med kokt potatis eller bröd, sallad och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?