Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fishcakes med snabbsaltade pickles är saftigt och gott. Gör gärna en dubbel portion för det är härligt att ha fishcakes i kylen till lunch dagen därpå eller i frysen för en enkel middag. Pickles håller ca 2 veckor i kylen.
Pickles: Koka upp vinäger, vatten, socker, curry, gurkmeja och salt i en kastrull. Häll den kokande lagen över grönsakerna och täck skålen med ett lock. Låt picklesen stå i kylen fram till servering, ca 30 min.
Skär hälften av fisken i bitar. Mixa den till en jämn färs i en matberedare. Skär resten i små bitar. Skala och riv löken. Blanda mixad och hackad fisk med lök, ägg, persilja och majsstärkelse. Krydda med salt. Låt färsen vila ca 20 min.
Forma fiskfärsen till små runda kakor. Stek dem i smör i en stekpanna 4–5 min på varje sida.
Servera fishcakes och pickles tillsammans med kokt potatis eller bröd, sallad och citronklyftor.