Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fishcakes med broccoli och spenat

Fishcakes med broccoli och spenat smakar bra som vardagsmat. Det går även bra att finhacka ­laxen om du inte vill köra den i matberedare.

Fishcakes med broccoli och spenatFishcakes med broccoli och spenatFishcakes med broccoli och spenat
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- utan skinn och ben
  • 1 knippasalladslök
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 2 dlströbröd
  • 1broccolistånd
  • 1 påsebabyspenat- (80 g)
  • 1 mskcitron- pressad

Dressing

  • 0,5 dlsoja- japansk
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 mskcitron- pressad

Tillbehör

  • 3 dlris
  • citron- ev
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar och mixa hastigt i matberedare.

  2. Ansa och skiva salladslöken tunt på snedden. Blanda ner hälften av salladslöken i fiskfärsen. Tillsätt vitlök, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rulla åtta bollar av färsen. Vänd dem i ströbrödet och platta till något.

  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  4. Ansa och skär broccolin i stora bitar. Koka i saltat vatten ca 2 min. Blanda med spenaten. Ringla över citronsaft och 1 msk olja. Krydda med 1 krm salt.

  5. Dressing: Blanda soja, vitlök, 2 msk olja och citronsaft.

  6. Stek fiskkakorna gyllenbruna i 2 msk olja. Servera med broccoli, sallad och ris. Ringla över dressingen. Servera med citron

Vad tyckte du om receptet?