Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fish tacos

Recept på fish tacos. Servera eventuellt med avokado och algchips. På Hawaii används ofta fisken mai mai till fisktacos. Här använder vi rimmad torskrygg.

Fish tacos
Fish tacos
Fish tacos
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 gtorskrygg
  • 150 grödkål
  • 80 gsallad
  • 2 msksalt
  • 1 lvatten
  • 2 msksmör
  • svartpeppar- nymald eller chiliflakes

Chilisås

  • 1lime
  • 1,5 dlsweet chilisås
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 dlmajonnäs
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 8tortillabröd- medelstora

Gör så här

  1. Skär torsken i åtta bitar. Blanda salt och vatten till en rimlag. Lägg i fisken och låt rimma ca 30 min.

  2. Sås: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ingredienserna till såsen.

  3. Finstrimla rödkål och sallad. Stek eller grilla fiskbitarna på båda sidor i smör ca 3 min på varje sida. Krydda med peppar.

  4. Stek tortillabröden i en torr stekpanna. Lägg på rödkål och sallad. Fördela fisk och dressing ovanpå.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Elisabeth Johansson och Ulla Karlström