Recept från Mitt kök
Läs också:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fish & chips. Fisken paneras i panko som finns att köpa i de flesta välsorterade livsmedelbutiker. Om du köper torskfiléerna i fiskdisken, be din fiskhandlare ”byxa” filéerna, så att alla ben är borta.
Örtmajonnäs: Blanda alla ingredienser.
Skär fiskfiléerna längs med i tjock sida, rygg och i tunnsida.
Skär ryggen och tunnsidan i 2-3 bitar och krydda dem med salt.
Vispa upp ägget i en djup tallrik. Häll mjöl och panko på var sin mattallrik. Vänd fiskbitarna först mjöl, sedan i äggvisp och sist i panko. Klappa in panko så att det fastnar ordentligt på fisken.
Hetta upp smöret i majsoljan i en stekpanna med hög kant, tills det börjar fräsa. Lägg i fisken och stek på medelstark värme 2-5 min på varje sida, beroende på hur tjock fisken är. Ta upp fisken och låt den rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Låt vila ca 1 min. Servera med örtmajonnäs, pommes frites och citronklyftor.
Recept från Mitt kök
Läs också: