Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fish and chips med remouladsås – recept

Recept på fish and chips, en god klassiker, här gjord på strömming. Servera gärna tillsammans med mushy peas, mosade ärtor som man blandar med lite smält smör och hackad mynta.

Fish and chips med remouladsås – recept
Fish and chips med remouladsås – recept
Fish and chips med remouladsås – recept
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 12 storaströmmingfiléer
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 pkttempuramix
  • salt
  • olja- neutral, till fritering,till exempel solrosolja elelr rapsolja

Pommes frites

  • 8potatisar
  • olja- neutral, till fritering,tillexempel solrosolja eller rapsolja

Remouladsås

  • 2 dlmajonnäs
  • 0,5 dlpickles
  • 2 mskgräddfil

Till garnering

  • hjärtsallad
  • 0,5 mskdill- hackad
  • persilja

Gör så här

  1. Friterad strömming: Dra av skinnet från strömmingsfiléerna.

  2. Strö ut vetemjöl på ett fat.

  3. Blanda tempuramixen enligt förpackningen.

  4. Värm oljan till 170 grader.

  5. Vänd filéerna först i vetemjöl och sedan i tempurasmeten.

  6. Fritera strömmingen gyllenbrun precis före servering. Vänd upp dem på ett hushållspapper. Strö över salt.

  7. Pommes frites: Tvätta, torka och skär potatisen i ½ centimeter tjocka pommes frites.

  8. Värm oljan till 170 grader.

  9. Fritera potatisen gyllenbrun och vänd upp på hushållspapper. Salta lätt.

  10. Remouladsås: Lägg majonnäsen i en skål, hacka eller mixa picklesen fint, blanda ihop alla ingredienserna till såsen.

  11. Servera med sallad och pommes frites. Garnera med dill och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök