Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fish and chips, en god klassiker, här gjord på strömming. Servera gärna tillsammans med mushy peas, mosade ärtor som man blandar med lite smält smör och hackad mynta.
Friterad strömming: Dra av skinnet från strömmingsfiléerna.
Strö ut vetemjöl på ett fat.
Blanda tempuramixen enligt förpackningen.
Värm oljan till 170 grader.
Vänd filéerna först i vetemjöl och sedan i tempurasmeten.
Fritera strömmingen gyllenbrun precis före servering. Vänd upp dem på ett hushållspapper. Strö över salt.
Pommes frites: Tvätta, torka och skär potatisen i ½ centimeter tjocka pommes frites.
Värm oljan till 170 grader.
Fritera potatisen gyllenbrun och vänd upp på hushållspapper. Salta lätt.
Remouladsås: Lägg majonnäsen i en skål, hacka eller mixa picklesen fint, blanda ihop alla ingredienserna till såsen.
Servera med sallad och pommes frites. Garnera med dill och persilja.
Recept från Mitt kök