Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fish and chips, ärtstomp och senapsfraiche är klassisk engelsk pubmat. Bakpulver och öl gör att fiskens panering blir riktigt frasig när den friteras.
Tillaga pommes fritesen enligt anvisning på förpackningen.
Ärtstomp: Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 3 min. Ansa och finstrimla salladslöken. Låt ärterna rinna av och mosa dem grovt. Blanda i salladslöken och rör i olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
Senapsfraiche: Vispa crème fraichen fast med elvisp tillsammans med senapsulvret. Krydda med salt.
Skär fisken i bitar. Vispa mjöl, öl, bakpulver och salt till en klimpfri smet. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd ner den i smeten.
Hetta upp oljan till 170°. Doppa fiskbitarna i smeten och fritera dem ca 4 min i oljan. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Servera den nyfriterade fisken med pommes frites, ärtstomp, senapsfraiche och gemsallad. Garnera med dill.