Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Finska pinnar är en klassisk småkaka som består av mördeg, mandel och pärlsocker. Kakorna brukar bakas på mald mandel, men här gör vi dem på mandelmjöl som blir lika gott men är lite smidigare.
Skär smöret i mindre bitar. Lägg vetemjöl, mandelmjöl, socker och smör i en matberedare och blanda snabbt ihop till en deg.
Låt degen vila ca 10 min. Sätt ugnen på 175°. Dela degen i bitar. Rulla dem till fingertjocka längder. Lägg längderna tätt intill varandra. Pensla med uppvispad äggvita. Strö på pärlsocker och mandel.
Skär längderna i 3–4 cm långa bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.