Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Finska pinnar med smak av citron och lakrits. Citron och lakrits är en god smakkombination som här gör de klassiska finska pinnarna till en ny kaka.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Lägg mjöl, socker, smör, skuret i mindre bitar, och citronskal i en matberedare. Hacka ihop till en deg.
Dela degen i 3 bitar och rulla ut dem till fingertjocka längder. Låt längderna vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper Skär längderna i ca 4 cm långa bitar. Grädda mitt i ugnen i 8–10 min. Låt kakorna kallna på galler.
Glasyr: Rör florsocker och citronsaft till en slät glasyr. Ringla glasyren på kakorna och strö på lakritsströssel.