Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fin laxfärs i form med kräftkräm


Den fina laxfärsen kan serveras varm, ljummen eller kall. Pepparrotsvispen i kräftkrämen kan bytas ut mot 1-2 droppar tabasco.

Fin laxfärs i form med kräftkräm
Fin laxfärs i form med kräftkräm
Fin laxfärs i form med kräftkräm

EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 600700 glaxfilé- skinn och benfri
  • 2ägg
  • 2 dlgrädde
  • 1 tsksalt
  • 0,51 krmcajennepeppar
  • 2 msksmör- till formen och till folien
  • 1citron- vältvättad, finstrimlat skal
  • örter- finstrimlade, t ex persilja
  • 2 dlkräftstjärtar- cirka 150 g, i lake, sköljda och avrunna eller frysta och tinade
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlcrème fraiche
  • 3 mskpepparrotsvisp
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt äggen och kör till en jämn färs. Blanda grädde, salt och peppar i en bunke. Häll blandningen i matarröret medan maskinen blandar.


  2. Smörj en patéform, cirka 1,2 liter. Bred färsen i formen. Täck formen med välsmord aluminiumfolie. Ställ formen i en liten långpanna. Fyll pannan med hett vatten upp till halva formens höjd. Sätt in långpannan på ett galler i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Ta av folien och grädda ytterligare cirka 10 minuter. Känn med provsticka om laxfärsen är klar. Låt vila övertäckt minst 15 minuter. Garnera med citronskal och persilja.


  3. Finhacka hälften av kräftstjärtarna. Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrotsvisp och de hackade kräftstjärtarna. Salt och peppra. Vänd ner de hela kräftstjärtarna.


  4. Servera laxfärsen med kräftkrämen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök