Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den fina laxfärsen kan serveras varm, ljummen eller kall. Pepparrotsvispen i kräftkrämen kan bytas ut mot 1-2 droppar tabasco.
Skär laxen i mindre bitar. Lägg dem i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt äggen och kör till en jämn färs. Blanda grädde, salt och peppar i en bunke. Häll blandningen i matarröret medan maskinen blandar.

Smörj en patéform, cirka 1,2 liter. Bred färsen i formen. Täck formen med välsmord aluminiumfolie. Ställ formen i en liten långpanna. Fyll pannan med hett vatten upp till halva formens höjd. Sätt in långpannan på ett galler i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Ta av folien och grädda ytterligare cirka 10 minuter. Känn med provsticka om laxfärsen är klar. Låt vila övertäckt minst 15 minuter. Garnera med citronskal och persilja.

Finhacka hälften av kräftstjärtarna. Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrotsvisp och de hackade kräftstjärtarna. Salt och peppra. Vänd ner de hela kräftstjärtarna.

Servera laxfärsen med kräftkrämen.
Recept från Mitt kök