Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Täck filodegen med en fuktig handduk under tiden du gör filorutorna så att den inte torkar.
Sätt ugnen på 175°. Olja en ugnsform, max 20 x 30 cm.
Lägg 1 dubbelvikt filoark i botten. Pensla med olja och lägg på ett dubbelt ark till.
Grovhacka fetaosten och blanda hälften med 4 lätt vispade ägg och 1 tsk oregano.
Bred fyllningen över filodegen.
Lägg 3 dubbla filoark, varav de två första är lätt penslade med olja, ovanpå fyllningen.
Bred andra halvan fyllning ovanpå och lägg tre dubbla filoark, samtliga penslade med olja, ovanpå.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt pajen svalna.
Stjälp upp pajen och skär den i 3–4 cm stora kuber. Garnera med oregano.