Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filorullar med matjessill och gräddfilsdipp

Matjessill med gräddfil i ny tappning.

Filorullar med matjessill och gräddfilsdipp
Filorullar med matjessill och gräddfilsdipp
Filorullar med matjessill och gräddfilsdipp
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2matjessillfiléer- hela (1 burk à 200 g )
  • 4 arkfilodeg- kyld, 25x45 centimeter
  • 4 mskdill- hackad
  • 4 msksmör- cirka smält

Dipp:

  • 3 dlgräddfil
  • 3 mskrödlök- hackad
  • 3 mskgräslök- hackad
  • 2 mskkapris- hackad
  • 0,5citron- rivet skal
  • flingsalt
  • vitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och torka sillfiléerna med hushålls­papper. Dela varje sillfilé fyra gånger på längden, och därefter tvärsöver. Det ska bli 16 bitar.

  2. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte.

  3. Gör en rulle i taget. Dela varje filoark i fyra bitar. Lägg en sillbit längs ena kortsidan på varje degbit. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.

  4. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med smör.

  5. Grädda i mitten av ugnen tills rullarna är spröda och har vacker färg, cirka 8 minuter.

  6. Dippen: Blanda ingredienserna. Smak av med salt och peppar, men tänk på att filorullarna är salta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök