Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matjessill med gräddfil i ny tappning.
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och torka sillfiléerna med hushållspapper. Dela varje sillfilé fyra gånger på längden, och därefter tvärsöver. Det ska bli 16 bitar.
Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte.
Gör en rulle i taget. Dela varje filoark i fyra bitar. Lägg en sillbit längs ena kortsidan på varje degbit. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med smör.
Grädda i mitten av ugnen tills rullarna är spröda och har vacker färg, cirka 8 minuter.
Dippen: Blanda ingredienserna. Smak av med salt och peppar, men tänk på att filorullarna är salta.
Recept från Mitt kök