Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filodegs­trianglar med kyckling


Vi rekommenderar att ni köper filodegen färdig, då den är svår att tillaga.

Filodegs­trianglar med kyckling
Filodegs­trianglar med kyckling
Filodegs­trianglar med kyckling

THOMAS CARLÉN

Ingredienser

  • 1 förpfilodeg- tinad eller kyld
  • 75 gsmör- smält
  • sesamfrön

Fyllning:

  • 300 gkycklingfilé- stekt
  • 4champinjoner- hackade
  • 10 cmpurjolök- hackad
  • 1citrongräs- krossat
  • 1 tskingefära- färsk,hackad
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 2 mskcrème fraiche
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Mixa samman kycklingfilé, champinjoner, purjolök, citrongräs, ingefära och vitlök till fyllningen. Blanda ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

  2. Dela filodegsarken till fyra längder med en kniv. Täck arken med plastfolie så de inte torkar och gör sen i ordning en längd i taget.

  3. Pensla längderna efter hand med smält smör. Fördela 2 tsk fyllning i början på varje längd av filodegsarket.

  4. Vik arket så att det bildas en triangel av filo­degen över fyllningen. Vik i triangelform tills arket är slut.

  5. Lägg paketen på plåt med bakplåtspapper. Gör likadant med resten av längderna. Pensla paketen med smält smör.

  6. Strö över sesamfrön. Grädda dem i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök