Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filodegsrullar med kyckling och dipsås

Kyckling är en helgfavorit i många familjer. Vi gör en härlig röra på kycklinglårfilé, grönsaker och nötter och rullar in i filodeg. Efter en kvart i ugnen är de frasiga rullarna klara att njutas med en chilihet dipsås.

Filodegsrullar med kyckling och dipsåsFilodegsrullar med kyckling och dipsåsFilodegsrullar med kyckling och dipsås
FOTOGRAF THOMAS CARLEN

Ingredienser

  • 1 förpfilodeg- tinad
  • 75 gsmör- smält

Fyllning

  • 450 gkycklinglårfilé
  • 2 tsksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 4salladslökar- fint skivade
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 70 gbabyspenat
  • 0,5 dlcashewnötter- hackade
  • 1röd chili- finhackad
  • 1 msksweet chilisås

Sås

  • 0,25 dlsoja- Imperial, Mrs Cheng
  • 0,5 dlsweet chilisås
  • 2 msksesamfrön

Gör så här

  1. Mixa. Dela lårfiléerna i bitar och lägg ner i matberedaren. Mixa köttet smuligt.

  2. Stek. Fräs kycklingköttet med smör i stekpanna. Tillsätt salt, svartpeppar, salladslök, vitlök, spenat, nötter och chili.

  3. Skär. Dela filodegsarken på mitten med en kniv, så att de bli fyrkantiga.

  4. Lägg på. Fördela 3 msk fyllning i en sträng på mitten på varje filodegsark. Pensla med smör runtom fyllningen.

  5. Rulla. Vik arket till en trekant. Vik in snibbarna och rulla till ett paket. Limma med smält smör. Lägg paketen på plåt med bakplåtspapper.

  6. Grädda. Pensla paketen med smör. Grädda dem i mitten av ugnen, 225 grader, cirka 15 minuter, till fin färg. Rör samman soja, sweet chilisås och sesamfrön i en skål och servera till rullarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök