Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små filodegspajer med tomater och mozzarella är lycka för tomatälskare.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg filodegsarken ovanpå varandra och dela dem i 3 remsor på längden. Smält smöret och pensla varje remsa med smör, allt eftersom du viker ihop dem. Vik varje remsa fyra gånger till en kvadrat. Lägg den i en aluminiumform. Tryck till mot botten. Gör likadant med de övriga remsorna.
Riv mozzarellan grovt på rivjärn och lägg i formarna. Vispa samman ägg, vatten och grädde i en skål. Salta, peppra och tillsätt hackad basilika. Fyll formarna med äggstanningen.
Dela tomaterna och fördela i formarna med snittytan uppåt. Strö över lite socker och pinjekärnor. Grädda på en plåt i mitten av ugnen, 15-20 minuter. Låt pajerna svalna något. Garnera med basilikablad. Servera till soppa eller som en del i en buffé.