Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filodegspajer med tomater & mozzarella

Små filodegspajer med tomater och mozzarella är lycka för tomatälskare.

Filodegspajer med tomater & mozzarella
Filodegspajer med tomater & mozzarella
Filodegspajer med tomater & mozzarella
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 15mazarinformar- i aluminium
  • 5 arkfilodeg- kyld
  • 50 gsmör
  • 300 gmozzarella
  • 3ägg
  • 1 dlvatten
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 tsksalt- + 1 krm svartpeppar
  • 1 mskbasilika- hackad
  • 250 gbabyplommontomater
  • 2 tskströsocker
  • 40 gpinjekärnor

Garnera med:

  • basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg filodegsarken ovanpå varandra och dela dem i 3 remsor på längden. Smält smöret och pensla varje remsa med smör, allt eftersom du viker ihop dem. Vik varje remsa fyra gånger till en kvadrat. Lägg den i en aluminiumform. Tryck till mot botten. Gör likadant med de övriga remsorna.

  3. Riv mozzarellan grovt på rivjärn och lägg i formarna. Vispa samman ägg, vatten och grädde i en skål. Salta, peppra och tillsätt hackad basilika. Fyll formarna med äggstanningen.

  4. Dela tomaterna och fördela i formarna med snittytan uppåt. Strö över lite socker och pinjekärnor. Grädda på en plåt i mitten av ugnen, 15-20 minuter. Låt pajerna svalna något. Garnera med basilikablad. Servera till soppa eller som en del i en buffé.

Vad tyckte du om receptet?