Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det går lika bra att använda lättstekt spenat eller nässlor om du inte har tillgång till ramslök. Pajen bör serveras lätt ljummen. Vi garnerade med löktravsblommor som smakar lite vitlök.
Sätt ugnen på 200°. Fräs ramslök, spenat eller nässelblad mycket hastigt i olja. Skala och riv i vitlöken och låt steka med under omrörning. Krydda med salt och peppar.
Smält smöret. Pensla ett av filodegsarken med lite av smöret. Lägg filodegsarket i en pajform eller en ugnssäker panna och låt degen hänga över kanten. Pensla nästa degark och lägg det som ett kors över det första. Fortsätt likadant med de resterande två arken.
Tryck degen försiktigt mot pajformens insida så att den fastnar lite runt kanterna men låt den överflödiga degen hänga över kanten.
Vispa ihop crème fraiche och ägg och häll i pajformen. Bryt fetaosten i grova smulor och lägg den i pajen. Toppa med de lättstekta bladen och vik den överhängande degen över pajens ovansida. Det gör inget om det blir en öppning i mitten. Pensla degen med uppvispat ägg och strö på lite sesamfrön.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 min tills degen fått lite färg och äggstanningen har stelnat.
Läs också: