Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filodegsknyten

Lättfixad plockmat. Filodeg fylld med fetaost och basilika.

Filodegsknyten
Filodegsknyten
Filodegsknyten
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 gfetaost
  • 2 dlbasilikablad
  • 1vitlöksklyfta
  • 100 gpinjenötter
  • 6filodegsark
  • olivolja
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fetaost, basilikablad, vitlöksklyfta och pinjenötter i en matberedare och mixa till en fast kräm.

  2. Lägg filodegsarken ovanpå varandra och dela dem i tre delar från långsidan. Lägg dem två och två så att du har tolv remsor.

  3. Fördela 1–2 msk av krämen på nedersta kortsidan och vik in den i filodegen så att du får trekanter. Pensla med olivolja mellan varven och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter tills knytena fått fin färg. Låt dem svalna i 5 minuter innan de serveras.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök