Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lättfixad plockmat. Filodeg fylld med fetaost och basilika.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fetaost, basilikablad, vitlöksklyfta och pinjenötter i en matberedare och mixa till en fast kräm.
Lägg filodegsarken ovanpå varandra och dela dem i tre delar från långsidan. Lägg dem två och två så att du har tolv remsor.
Fördela 1–2 msk av krämen på nedersta kortsidan och vik in den i filodegen så att du får trekanter. Pensla med olivolja mellan varven och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter tills knytena fått fin färg. Låt dem svalna i 5 minuter innan de serveras.
Recept från Mitt kök