Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I stället för den sedvanliga ostpajen till kräftorna gör vi små filodegsknyten.
Sätt ugnen på 200°. Fräs spenaten i en torr stekpanna tills den mjuknat. Pressa ut vätskan ordentligt. Krydda med salt och låt svalna. Smält smöret.
Smula osten. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda spenat, ost och salladslök.
Skär filodegsarken i 12 fyrkanter vardera. Pensla 4 fyrkanter med smör och lägg dem på varandra, lite slarvigt omlott. Lägg en klick fyllning i mitten, ca 1 msk, och vik upp kanterna av filodegen runtom så att det bildas ett litet paket, men med öppning upptill. Upprepa med resterande fyrkanter, Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda knytena mitt i ugnen i 5–8 min tills degen är gyllenbrun. Knytena är godast nygräddade men är krispiga i 2–3 tim.