Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filodegscigarrer med mangold och halloumi

Filodegscigarrer med mangold och halloumi
Filodegscigarrer med mangold och halloumi
Filodegscigarrer med mangold och halloumi
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 10 arkfilodeg- (om det är stora ark av grekisk filodeg räcker det med 5 ark, som delas på mitten)
  • 1schalottenlök
  • 1 msksmör
  • 150 gröda mangoldskott
  • 150 gfetaost
  • 200 ghalloumi
  • 1ägg
  • salt- peppar
  • chili- explosion, kryddkvarn

Pensling

  • 0,5 dlsmör- smält

Dekorera med

  • småtomater- gärna romantica
  • basilika- färsk

Gör så här

  1. Tina och rulla ut filodegsarken och täck dem med en ren fuktad ­kökshandduk.

  2. Skala och hacka schalottenlöken och fräs i smör i en kastrull. Skölj ­mangoldskotten och blanda ner i kastrullen med den frästa löken och rör om tills mangolden slakar. Låt svalna.

  3. Riv halloumi och fetaost grovt på ett rivjärn. Blanda ner i mangolden tillsammans med ägget. Salta och krydda med chili explosion från kryddkvarn.

  4. Lägg en klick i kortändan på ­filodegsarket och fördela längs med arket i en sträng som täcker 5 ­centimeter från ändarna.

  5. Vik in långsidornas 5 centimeter och rulla ihop till en cigarr och lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med smält smör på cigarrerna och grädda i 200 grader, cirka 10 minuter i mitten­ av ugnen.

  6. Lägg upp cigarrerna på fat och servera med halverade r­omaticatomater och basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök