Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filodegsbakelse med grönkål och valnötter

Recept på filodegsbakelse med grönkål och valnötter. Går också att göra som en stor tårta i exempelvis en socker­kaksform.

Filodegsbakelse med grönkål och valnötterFilodegsbakelse med grönkål och valnötterFilodegsbakelse med grönkål och valnötter
Recept på filodegsbakelse med grönkål och valnötter. Foto: Christina Sundelin

Ingredienser

  • 300 ggrönkål- fryst
  • 1 krmsalt
  • 100 gädelost
  • 75 gvalnötter
  • 1rödlök
  • 2ägg
  • 1 dlost- riven, med mild smak
  • 2 msksmör
  • 2 mskolivolja
  • 8filodegsark- ca 20 x 20 cm

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tina grönkålen. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Krydda med salt.

  2. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med grönkålen. Hacka valnötterna grovt och blanda ner. Skala och finhacka löken och blanda med grönkålsblandningen. Blanda ner ägg och ost.

  3. Smält smöret och blanda med oljan. Ställ åtta muffinsformar på en plåt. Ta fram ett filodegsark i taget. Pensla varje ark med smörblandningen. Vik det dubbelt. Pensla igen och vik. Tryck ner arket i en muffinsform. Skeda i grönkålsblandningen.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera bakelserna ljumma.

Vad tyckte du om receptet?