Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filodegflarn med ostkräm och parmaskinka

Recept på lättlagade filodegflarn med ostkräm. Fildodegen som blir över kan frysas in igen och användas vid ett senare tillfälle.

Filodegflarn med ostkräm och parmaskinka
Filodegflarn med ostkräm och parmaskinka
Filodegflarn med ostkräm och parmaskinka
Filoflarn med ostkräm Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 50 gfilodeg- fryst
  • 2 mskolivolja
  • 100 gtaleggioost
  • 50 gnaturell färskost
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 100 glufttorkad skinka- t ex parmaskinka
  • 0,5 krukabasilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina filo-degen enligt anvisning på förpackningen. Skär av ca 5 cm av filodegsrullen. Sära på arken och pensla dem med olja. Lägg ihop arken och skär remsorna i ca 5 x 5 cm stora rutor. Lägg rutorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olja.

  2. Grädda rutorna mitt i ugnen i ca 5 min. Låt svalna på galler.

  3. Mixa taleggio och färskost med stavmixer. Krydda med peppar.

  4. Klicka ostkrämen på filoflarnen och toppa med skinka och basilika. Servera genast, t ex till ett glas mousserande vin.

Vad tyckte du om receptet?