Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på lättlagade filodegflarn med ostkräm. Fildodegen som blir över kan frysas in igen och användas vid ett senare tillfälle.
Sätt ugnen på 225°. Tina filo-degen enligt anvisning på förpackningen. Skär av ca 5 cm av filodegsrullen. Sära på arken och pensla dem med olja. Lägg ihop arken och skär remsorna i ca 5 x 5 cm stora rutor. Lägg rutorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olja.
Grädda rutorna mitt i ugnen i ca 5 min. Låt svalna på galler.
Mixa taleggio och färskost med stavmixer. Krydda med peppar.
Klicka ostkrämen på filoflarnen och toppa med skinka och basilika. Servera genast, t ex till ett glas mousserande vin.