Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filobakad ost med paprikaolja

Filodeg hittar du i frysdisken. Helt rätt som mingelmat tillsammans medan man dricker fördrink. Servera inte apfelstrudel till dessert. Det kan bli för mycket deg i en sådan meny.

Filobakad ost med paprikaolja
Filobakad ost med paprikaolja
Filobakad ost med paprikaolja

Ingredienser

  • 75 ggrillad paprika i olja
  • 4filodeg- plattor
  • 100 gvästerbottensost
  • 1äggula
  • 1 pktsalladsskott- (50 g)

Gör så här

  1. Mixa paprika med den olja den ligger i till en slät sås.

  2. Skär filodegsplattorna i ca 12x12 cm stora bitar. Skär osten i bitar och lägg i mitten av varje platta. Pensla kanterna på degen med lite av äggulan, vik upp hörnen mot mitten som ett knyte. Pressa ihop kanterna så inte osten rinner ut när den smälter i ugnen. Hit kan förberedas.

  3. Sätt ugnen på 225°. Pensla knytena med resten av äggulan. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de är gyllene.

  4. Lägg upp en bädd av salladsskott på varje tallrik, droppa över paprikaoljan och lägg sist på ostknytena. Servera ljummet.

Vad tyckte du om receptet?