Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filmjölkslimpa med russin

Ett saftigt och lättbakat bröd med hasselnötter, russin, solrosfrön och pumpakärnor. Passar bra till lagrade ostar, gärna med en god marmelad.

Filmjölkslimpa med russin
Filmjölkslimpa med russin
Filmjölkslimpa med russin
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4,5 dlfilmjölk
  • 1 dlsirap- mörk
  • 2 dlhasselnötter
  • 1 dlhavregryn
  • 3 dlvetemjöl
  • 3 dlrågmjöl
  • 1,5 dlrussin
  • 1,5 dlsolrosfrön
  • 1,5 dlpumpakärnor
  • 1,5 tsksalt
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1,5 tskbikarbonat
  • smör- till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en brödform som rymmer cirka 2 liter.

  3. Blanda filmjölk och sirap i en skål. Blanda ihop med resten av ingredienserna.

  4. Lägg över smeten i formen och strö över lite rågmjöl.

  5. Grädda brödet näst längst ner i ugnen i cirka 45–50 minuter.

  6. Ta ut brödet och låt det vila i 5–10 minuter i formen. Vänd sedan upp brödet på ett galler och låt det svalna helt under en bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök