Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett saftigt och lättbakat bröd med hasselnötter, russin, solrosfrön och pumpakärnor. Passar bra till lagrade ostar, gärna med en god marmelad.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en brödform som rymmer cirka 2 liter.
Blanda filmjölk och sirap i en skål. Blanda ihop med resten av ingredienserna.
Lägg över smeten i formen och strö över lite rågmjöl.
Grädda brödet näst längst ner i ugnen i cirka 45–50 minuter.
Ta ut brödet och låt det vila i 5–10 minuter i formen. Vänd sedan upp brödet på ett galler och låt det svalna helt under en bakduk.
Recept från Mitt kök