Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filmjölksbröd med solroskärnor & linfrön

Riktigt mörkt bröd som smakar ljuvligt med en klick saltat smör. Toppa brödet med solroskärnor eller kanske pumpakärnor.

Filmjölksbröd med solroskärnor & linfrönFilmjölksbröd med solroskärnor & linfrönFilmjölksbröd med solroskärnor & linfrön
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dlvetemjöl
  • 5,5 dlgrahamsmjöl
  • 2 dlrågmjöl
  • 2 tsksalt
  • 2 tskbikarbonat
  • 2 dlsolroskärnor
  • 1 dllinfrön- hela
  • 2 dlrågkross
  • 2 dlsirap- mörk
  • 1 lfilmjölk
  • smör- till formen

Topping

  • 2 msksolroskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två avlånga brödformar.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda sirap och filmjölk i en skål.

  3. Blanda ihop alla ingredienser. Fördela smeten i formarna, platta till smeten och strö över solroskärnorna.

  4. Grädda formarna på nedersta falsen i ugnen i cirka en timme. Lägg på aluminiumfolie när det är 15 minuter kvar av gräddningstiden.

  5. Ta ut bröden ur ugnen och låt dem vila i formarna i 5 minuter. Vänd sedan upp bröden på ett galler och låt svalna under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök