Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett lättbakat bröd med lite sötma som du snabbt rör ihop utan jästid. Låt brödet kallna innan du skär i det. Toppa sedan med coleslaw och kallrökt lax.
Sätt ugnen på 175°. Klä en brödform, ca 2 liter, med bakplåtspapper.
Blanda filmjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i filmjölksblandningen. Rör om till en jämn tjock smet.
Häll smeten i formen. Strö över pumpakärnor. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 1/4 tim, tills brödets innertemperatur är 98°. Stjälp upp brödet på galler och låt det kallna.
Coleslaw: Strimla vitkålen tunt. Lägg i en bunke och häll över citronsaft. Tillsätt salt. Blanda runt och låt stå i ca 15 min. Pressa saften ur kålen och och häll bort den.
Kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Blanda dem med vitkålen. Tillsätt majonnäsen.
Skiva brödet och bred på färskost. Toppa med coleslaw, lax och klippt smörgåskrasse.
Läs också: