Läs också: Recept på 5 goda fläskfilégrytor + kockens bästa tips när du tillagar fläskfilé
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på filégryta med potatis, paprika och ostcrème. Ostcrèmen som serveras till bidrar med god sälta. En gryta som räcker till många hungriga middagsgäster.
Putsa och skär filéerna i ca 2 cm breda skivor. Skala och skär potatisen i ca 1 cm breda skivor. Lägg potatisen i kallt vatten. Ansa och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken.
Bryn köttet i 2 msk olja i omgångar i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet på ett fat. Fräs lök, paprika och vitlök i 2 msk olja ca 3 min.
Låt potatisen rinna av. Lägg hälften av potatisen i en stor gryta. Lägg på hälften av köttet, grönsakerna och oliverna. Lägg på resterande potatis, kött, grönsaker och oliver.
Blanda vatten, vin, fond och lagerblad i en kastrull. Låt sjuda ca 5 min. Häll skyn i grytan. Låt koka upp och sjud under lock ca 25 min, tills potatisen är mjuk.
Crème: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda ner nötter och ost. Krydda med salt och peppar. Riv basilikan i mindre bitar. Strö den över grytan. Servera med ostcrèmen.
Läs också: Recept på 5 goda fläskfilégrytor + kockens bästa tips när du tillagar fläskfilé