Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Filégryta med curry och bladspenat

Recept på currygryta. Byt ut fläskytterfilén mot kyckling som variation. Har du mango chutney hemma är det gott att servera till.

Filégryta med curry och bladspenatFilégryta med curry och bladspenatFilégryta med curry och bladspenat
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gfläskytterfilé
  • 3 dlcouscous- eller bulgur
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskcurry
  • 4 dlmatlagningsgrädde
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 50 gbabyspenat
  • olivolja
  • strösocker
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i strimlor. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Kärna ur och strimla paprikan. ­Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlöken.

  3. Stek köttet i 1 msk olja i en stekpanna tillsammans med curryn tills köttet fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och lägg över köttet i en gryta.

  4. Fräs paprika, lök och vitlök i 1 msk olja i stekpannan i ca 5 min. Krydda med 1 tsk socker och 1/2 tsk salt. Lägg grönsakerna i grytan och häll på grädden. Låt puttra utan lock i ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt ­vatten och blanda ner i grytan. Låt koka upp.

  5. Blanda ner spenaten i grytan och servera med couscous.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: