Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskfilé med smakrik sås

”Kreolskans gryta” har blivit en klassiker som alltid är lika uppskattad. Här fyller jag fläskfilén med kryddig chorizo och serverar till ”Kreolskans” smakrika sås. Klyftpotatis passar bra till.

Fläskfilé med smakrik sås
Fläskfilé med smakrik sås
Fläskfilé med smakrik sås
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gfläskfilé
  • smör- till stekning
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 100150 gchorizo
  • rosmarinkvistar- färska

Sås

  • 1 stpaprika- röd
  • smör- till stekning
  • 1 mskvetemjöl
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 1 dlvatten
  • 1,5 mskkalvfond
  • 1 tskrosmarin
  • 1 dlsvarta oliver
  • 1 dlcornichons
  • 1 dlsyltlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa filén fri från senor och hinnor. Bryn filén runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

  2. Skär djupa skåror i köttet med cirka 1 centimeters mellanrum. Skiva chorizon tunt. Lägg ett par chorizoskivor och en rosmarinkvist i varje skåra. Lägg köttet i en smord ugnsfast form.

  3. Blanda i oliver, cornichoner och syltlök i grytan. Koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök