Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
”Kreolskans gryta” har blivit en klassiker som alltid är lika uppskattad. Här fyller jag fläskfilén med kryddig chorizo och serverar till ”Kreolskans” smakrika sås. Klyftpotatis passar bra till.
Sätt ugnen på 200 grader. Putsa filén fri från senor och hinnor. Bryn filén runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Skär djupa skåror i köttet med cirka 1 centimeters mellanrum. Skiva chorizon tunt. Lägg ett par chorizoskivor och en rosmarinkvist i varje skåra. Lägg köttet i en smord ugnsfast form.
Blanda i oliver, cornichoner och syltlök i grytan. Koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.
Recept från Mitt kök