Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fikontryffel

Munsbitar med fikon passar perfekt till drinken guldkant eller en stark kopp kaffe.

Fikontryffel
Fikontryffel
Fikontryffel
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 2fikon- mogna färska
  • 0,5 dlvatten
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tsksmör- rumsvarmt
  • 1 tskwhisky
  • 0,5 dlkakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Skär fikonen i fjärdedelar. Koka dem med vatten och socker i en kastrull ca 3 min.

  2. Sila lagen och blanda den med grädde och smör. Låt koka upp och häll blandningen över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt whiskyn. Häll tryffelsmeten i en form täckt invändigt med plastfolie, ca 12 x 20 cm.

  3. Låt tryffeln stå i kylen över natten. Skär den i bitar, ca 1/2 x 1/2 cm. Vänd bitarna i siktad kakao. Förvara tryffeln svalt.

Vad tyckte du om receptet?