Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fikontarte med ädelost och pistaschnötter är det ultimata tilltugget till ett glas vin. Vackert, lättlagat och försvinnande gott.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och grovhacka pistaschnötterna.
Rulla ut degen med det medföljande papperet på en plåt. Vik upp en cm-tjock kant runt hela degen. Nagga degen. Grädda degen mitt i ugnen ca 10 min.
Ansa och skiva fikonen. Riv ädelosten.
Bre snabbt på mascarponeosten på bottnen. Strö över ädelosten. Lägg på fikonen. Strö på pistaschnötterna. Grädda ytterligare ca 10 min.
Låt tarten svalna. Ringla över balsamico och klipp eller skär tarten i bitar. Servera.
Tips: Rör ut mascarponeosten med 1 tsk vispgrädde så blir den lättare att bre ut.
Förvaring: Färska fikon är ömtåliga och bör förvaras i kyl. I rumstemperatur håller de högst 2 dagar.